top of page

Započeli radovi na pristupnoj cesti

Updated: May 26, 2021


Danas su kod Turskog grada u Slatini otvoreni radovi na pristupnoj cesti u okviru Ugovora za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Slatina, koji je dio projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina“. Obilježavanju početka radova prisustvovali su gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić, direktor Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti Mato Miličić, Dario Vrbaslija, pomoćnik direktora za provedbu projekata, financijsko praćenje projekata i informiranje, Dubravko Pleša, privremeni voditelj projekta i Peter Pihler predstavnik izvođača radova, tvrtke Esotech iz Slovenije.


Gradnja pristupne ceste jedna je od aktivnosti u okviru Ugovora za projektiranje, izgradnju i probni rad UPOV-a Slatina, vrijednog 39.662.345,63 HRK, koji obuhvaća projektiranje, istražne radove i ishođenje dozvola, građevinske radove, dobavu i montažu strojarske i elektrotehničke opreme UPOV-a, radove na infrastrukturi, internim prometnicama i krajobraznom uređenju, pokusni (probni) rad UPOV-a te obuku zaposlenika.


Dario Vrbaslija, predstavnik tvrtke Komrad izrazio je zadovoljstvo početkom radova na gradnji UPOV-a i pristupne ceste što je prvi i veliki korak u provedbi projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina. Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda iznimno je značajan za zaštitu okoliša i rijeke Drave, a unaprjeđena kanalizacijska mreža za kvalitetu života svih građana Slatine i naselja u okolici.


Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić naglasio je kako je projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Slatina jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Slatini koji će građanima Slatine i okolice omogućiti europski standard pristupa javnoj vodoopskrbnoj i kanalizacijskoj mreži.


Podsjetimo, projekt aglomeracije Slatina, čiji je korisnik Komrad d.o.o., vrijedan je 266,5 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 213,4 milijuna kuna od čega 152,5 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Preostalih 60,8 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 26,3 milijuna kuna) te Grad Slatina (8,1 milijuna kuna). Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na područje grada Slatine i okolnih naselja (Kozice, Markovo, Medinci, Novi Senkovac, Bakić, Sladojevci i Lukavac). Realizacijom ovoga projekta omogućit će se priključivanje novih korisnika na sustav vodoopskrbe i odvodnje te smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu.



bottom of page